NEMESFOTÓ – 'mettor', a „fényműves”
Ajtó
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A lényeg (?)
 
Mások (is)
 
Szó, írás – bélyeg nélkül
 
Ökörkör (De nagyon!)
 
Nem mellékes...!
 
Eleje(m)...

FIGYELEM!
Jelenleg itt vannak az ÚJ FOTÓIM:
 

www.facebook.com/mettor/photos_albums

 

Valamint ajánlom:

<a href="http://fineartamerica.com/art/mettor" style="font: 10pt arial; text-decoration: underline;">mettor art</a>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ...kínlódás, kishitűség, naivitás, keserűség, tehetetlenség, kiszolgáltatottság, kiábrándultság, kétségbeesés, szorongás, düh –

reménykedés... (miben is...?)

 

„Egy hatalomra jutott barát az mínusz egy barát”
(Temesi Ferenc)

 

Aktuális:

 

 

Néhány friss mazsola:

Nyílt levél az Amerikai Népszavához – 2011. szeptember 1. – Kertész Ákos 

„Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős. A magyar genetikusan alattvaló. ... a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, ... boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, ... se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, ... Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, ... be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított...”

Sic.

„Gratulálok”...! A "Makra" írója... (Anno igen nagy hatással volt rám.) Hogy tudott így „Eltávolódni önmagától” is?! Szinte magamat  „szégyellem” – helyette!

 

 

Az ajkai VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA alkalmából „illetékes ELVTÁRS-úr” gyári szóvivő, – gondolom nem a mai magyar átlagkeresettel viszi a NEM TUDOM MILYEN NYELVŰ szót, mert ez aztán minden, csak nem magyar!! – szóval ez a derék mameluk közli:

nem veszélyes az anyag, „NYUGODTAN LEHET ABSZOLVÁLNI A TALÁLKOZÁST AZ ANYAGGAL.

Tetszik érteni? Két nap alatt négy halott, majd' kétszáz marási sérült kórházakban, eltűntek, romok, halott, mérgezett, lerombolt tájak... (Holnap ér Győrbe a „manna”. a Marcalon.) De szerintük az „anyag”. nem veszélyes!! Szerintük ők VÉTLENEK. (Szerintük ők NEM HAZUDNAK...)

Szóval ILYEN FOKON HAZUDNI, a legegyértelműbb tényeket, a fizikai valóságot ENNYIRE nem figyelembe venni már tényleg művészet!

(Ja, hogy véletlenül ez az iparág is FERENCTESTVÉR érdekeltsége? Puszta véletlen...)

S hogy ilyenkor egy kevésbé toleráns országban – értsd, ahol nem birkák élnek... – szoktak lincselni? Na erre mondják kedves, rendkívül „európai gondolkodású polgártársaim”, hogy gyűlölködő vagyok.

Vállalom!

2010. 10. 06.

 

 

Válság régen, válság újabban.
Az „ázsiai kistigrisek”, az egykori „dzsungelországok” mit fejlesztettek, mibe fektettek? Infrastruktúrába, innovációba és OKTATÁSBA.
A fejletlennek éppen nem mondható Németország most is éppen mibe fektet, mit fejleszt mintegy „előre menekülve”, a mindenkori jövőbe?
Az oktatásba, TERMÉSZETESEN.

Mit tesz impotens kormánya ennek a szerencsétlen országnak?!

ELVON AZ OKTATÁSBÓL...!!!

(2009. március)

 

   Más:
A szomszéd ország államfőjét – az utolsó pillanatban visszavonva a már megadott „engedélyt”! – nem engedi a
„jószomszéd” repülőgéppel leszállni. Az így autóval utazó hivatalos küldöttséget – felrúgva ezzel minden létező diplomáciai írott és iratlan szabályt! – negyedóráig vegzálja, alázza a határon... A sértett fél „szakértő” kormányának külügyére mindezt elbagatellizálja, gyakorlatilag LEHAZUDJA! Persze, jó internacionalistaként, megbízható elvtársként megtanulta, hogy ne sértsük a szomszédok érzékenységét... Már vagy hatvan éve.

Mi mindig tűrjünk, vezekeljünk, kérjünk elnézést, bocsássunk meg, minket nyugodtan alázzanak csak. Lehetőleg menjünk mindezek elé, buzgón meaculpázva „jelentsük” fel magunk-magunk... Hisz a gazda ezt értékeli, honorálja! No nem a nemzetnek, – hol van az már... – hanem annak kirablóinak, rendszernemváltóinak, üvegzsebű párttitkárból-tulajdonodosainak! Néhányan morgunk ezek miatt? Ja kérem, „tetszettünk volna forradalmat csinálni”! Különben is, ezek korszerűtlen, avítt fogalmak, hőn szeretett Európánkat ez nem érdekli... a múltat végképp eltörölni... a (kiké is?!) A JÖVŐŐŐ!!!

   Merjünk KICSIK lenni!

   Morzsa: DEMSZKYFALVÁN (BP.) az „állami” ünnepségen feltartóztattak egy babakocsit, benne fegyvernek látszó tárggyal: cumisüveg, melyben bizonyára tömegpusztító tejbepapi volt! (Engem meg majd LEtartóztatnak „gyűlöletbeszédért”...)

(2009. március 15...)

 

NAGYON IGAZ:

„Lendvai Ildikónak szúrja a szemét az Új MAgyar Gárda egyenruhája. A több százezer munkanélküli nem. Javaslom, alkossák meg a munkanélküliek egyenruháját. Talán akkor az is szúrni fogja.” (I. O.)

(2009. 11. "Kisalföld", olvasói SMS)

 

 

Egy internetes körlevélből:

Lejtmenet:

20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája...

 

Magyarország népessége
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

Magyarország külső adóssága (bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

 Nyilvántartott munkanélküliek száma
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő

Létminimum alatt élők száma
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

Hajléktalanok száma (becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő

 Újépítésű lakások száma
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db

Házasságkötések száma
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bűncselekmények száma
1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

 

Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...

 

(2010.)

Na ezt cáfoljátok meg, kedves "baloldaliak"!

Hm, baloldal: akiknek a milliárdos FERENC-TESTVÉR baloldali...!

 

 

 

John Howard - Ausztrália miniszterelnöke 1995-2007:

  „A BEVÁNDORLÓKNAK KELL ALKALMAZKODNIUK, NEM A HAZAIAKNAK! Vegyék tudomásul, vagy hagyják el az országot. Elegem van abból, hogy a mi nemzetünknek kell folyton óvakodnia, nehogy bizonyos egyének vagy nemzetük megsértődjék.
  Kultúránk évszázadok alatt fejlődött ki, amely olyan nők és férfiak harcára, bátorságára és győzelmeire épül, akik valamennyien a békét keresték és akarták.
  Legtöbbünk anyanyelve angol, nem pedig más nyelv. Ezért, ha a mi társadalmunkhoz akartok tartozni, .... tanuljátok meg a nyelvünket!
  A legtöbb ausztrál istenhivő. Nem csupán néhány keresztény, nem a szélsőjobb, nem politikai kényszer, nem – puszta tény, hiszen nemzetünket keresztény meggyőződésű férfiak és nők alapították, és ez egyértelműen dokumentált.
  És ezért nem elvitatható, hogy ezt iskoláink falain kifejezésre is juttassuk.
  Ha Isten megbotránkoztat benneteket, akkor azt tanácsolom nektek, válasszátok hazátokul a világ valamely más táját, mert Isten a MI KULTÚRÁNKNAK alapja.
  El fogjuk fogadni a ti hiteteket, nem fogjuk megkérdőjelezni. Csupán annyit kívánunk, hogy a mi hitünket is fogadjátok el, és éljetek velünk harmóniában, békében és örömben.
  Ez itt A MI NEMZETÜNK, A MI FÖLDÜNK és a MI ÉLETVITELÜNK, és minden lehetőséget megadunk nektek, hogy javainkból részt kapjatok és velünk együtt élvezhessétek.
  De ha állandón panaszkodtok, sajnálatot hajhásztok, történelmi zászlónkat égetitek, hitünket becsmérlitek, keresztény értékeinket semmibe veszitek, életvitelünket elítélitek, akkor arra biztatlak benneteket, éljetek demokráciánk és társadalmunk egy további előnyével: AZZAL A JOGGAL, HOGY ELHAGYJÁTOK AZ ORSZÁGOT!
  Ha nálunk nem vagytok boldogok, akkor MENJETETEK EL! Nem kényszerítettünk benneteket, hogy ide jöjjetek. Ti akartatok hozzánk jönni. Hát fogadjátok el azt az országot, amely titeket is elfogad.”

Ha EZ kirekesztés, „gyűlöletbeszéd”, – hogy a derék szedeszes frazeológiát zsolozsmázzam – nos akkor én vallom, s vállalom!!!

 

(Sajnos...) időtálló:

 

„A jelenlegi súlyos helyzet abból ered, hogy nem fejeződött be a rendszerváltás, nem történt meg a nómenklatúra elszámoltatása. Ugyanazok a régi káderek oktatják a jó népet demokráciára, akik korábban a diktatúra figurái voltak. Övék a gazdasági és a politikai hatalom is, így aztán a sok lopás, hazudozás, gazemberség következmény nélkül marad. Ezzel szemben az átlagember tehetetlen, ezért egyre nő benne a feszültség.”

(Ákos)

Valamint:

„Sehol nem volt a világon olyan „elnehezült" nép, amely magára kétharmados természetellenes, Isten-ellenes „kultúrát" szavazott, mint a miénk 1994-ben. Ez az ateista réteg a halál civilizációja volt, szemben az élet kultúrájával. Ezért nem lehet rendet csinálni, ahhoz kellene egy jobboldali kétharmad. De néha úgy érzem, Európának, az Európai Parlamentnek sem kell a keresztény értékrend.”

(Eperjes Károly)

 

Idézem ezt én, aki – sajnos?... – nem vagyok „vallásos”. A hagyományos értelemben biztos nem: taszít a szemforgató-álszent vakhit, az ebből – is – fakadó prüdéria, negédes „operett-kultúra”, beskatulyázás, csőlátás, kizárólagosságra törekvés, az arrogáns, gőgös  „pápista terror” – már csak így nevezem én a hajdani inkvizíciót is például... (Ilyenkor azért kissé büszke vagyok, hogy vastagnyakú kálvinista volnék, mégha csak papíron is.)

De elkeserít, dühít a sekélyesség, a „jó lesz ez így is!”, a pláza-kultúra, a panelproli-mentalitás..., a mindenkori „esztrád” – lásd pl. Joszip Kobzon, „a Szovjetúnió NÉPMŰVÉSZE”..., ha van még, aki érti ezt –, az eluralkodott NYEGLE-LEZSERSÉG.
A mindenkori FEKETEPÁKÓSÁG.
A humán tradíció lekezelése, a totális polgárpukkasztás kierőszakoltsága, a kozmopolita sivárság, gyökértelenség. A csibészségnek álcázott jellemtelenség, a megbízhatatlanság, pontatlanság, simlisség, inkorrektség,  az izomagyúak bunkósága, a „panelprolik” habzószájú vallásellenessége – írom
ezt újra én, a „pogány”, – az újgazdagok fennhéjázó önteltsége, minden nem anyagi dolog negligálása – gondolok itt olyan  „korszerűtlen bagatellekre", mint pl. lélek, eszme, gondolat, művészet, család, haza, nemzet –, végletes önzése, az empátia, szolidaritás teljes hiánya: végsősoron a globalizmus nemzettagadása, pénzuralma: „Imádd a hűvös bankokat”...!

Aurea mediocritas, józan paraszti ész, természetes egyensúlyra törekvés, mindenre nyitottság – talán ezek segíthetnek?

 

Levezetésképpen...:

Heuréka!
Örvendj Emberiség!
Megoldották a KÖLDÖKSZÖSZ rejtélyét!!!
(Végre, már annyira kínzott...)

(2009. március)

 

 

SEGÍTS!

http://www.oltalom.hu

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szervusz Zoltán!

Jártam nálad,nézelődtem,olvasgattam!

Azt hiszem,hogy még visszanézek egyszer-kétszer!

Kari


Válasz:

Üdv. a fedélzeten!

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
4 hozzászólás
2010.10.20. 14:06
Kovács /Kari/ Károly

Szervusz Zoltán!

Jártam nálad,nézelődtem,olvasgattam!

Azt hiszem,hogy még visszanézek egyszer-kétszer!

Kari


Válasz:

Üdv. a fedélzeten!

2009.11.24. 10:49
Imre Lakat

Engem az nyugtat meg, hogy tudtam kommentet írni...

Eddig nem ment..

Imre Lakat


Válasz:

Mi "nem ment eddig"? Hozzászólni, vagy regisztrálni? A "belépés" mit jelent? Hogy netán képeket megnyitni sem tudtál? Remélem nem ilyen nagy a baj! (Persze én sem értek ezekhez, hisz'  ez csak egy "bérelt", ingyenes lap a Gportáltól...)

2009.04.18. 18:52
A "gazda"

http://index.hu/tudomany/brittudosok/2009/03/03/megfejtettek_a_koldokszosz_titkat/

2009.04.16. 10:32
gyula
Igazán megmondhatnád mi az a köldökszösz rejtélye! Igaz, hogy engem is nagyon megnyugtat, hogy megoldottuk! Somoly Gyula
 
Wekkerúr
 
Voksoló
tik és meggy
Szereti a tik a meggyet?

Közöd?!
Talán igen
Talán nem
Honnan a pékből tudjam!
Elvtársak! A kérdés jogos...
öööőőőő..........
mittomén!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!